logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Nazorg van tanden en implantaten in de algemene praktijk

donderdag, 27 november, 2014 - 13:30
Campus: Brussels Health Campus
Tandheelkundige Kliniek
VUB TANDHEELKUNDE
02-477 43 11
tandheelkunde@vub.ac.be
nascholing voor tandartsen

ACCREDITERING deelgebied 2, 10 AE en 6, 10 AE aangevraagd

Prothetisch herstel door implantaten kent in Vlaanderen een belangrijke groei. Nazorg na één of meerdere implantaatbehandelingen komt vaker voor. Het plaatsen van implantaten gebeurt doorgaans door de specialist, de prothetische afwerking in een gedeelde verantwoordelijkheid met de tandarts. Co-management is daardoor het meest ideale nazorgmodel.
Bijzonder aandachtspunt is de frekwentie van nazorg en de mogelijke invloed van de parodontale voorgeschiedenis. Ingegaan wordt op de technische aspecten van nazorg. Een vergelijking wordt gemaakt tussen wat men doet rondom (parodontaal verzwakte) tanden en implantaten. Het verwachtingspatroon van tandarts en specialist wordt op interactieve wijze besproken met als doel een optimale zorgverlening aan de patiënt.

DOCENTEN Prof. Dr. J. Cosyn, Parodontologie en Orale Implantologie VUB en vorser UGent; I. Wyn, Parodontologie en Orale Implantologie VUB.

DATUM Donderdag 27 november 2014 van 13u30 tot 17u. Onthaal met broodjes vanaf 13u. 

PROGRAMMA Probleem van gedeelde verantwoordelijkheid voor implantaatbehandelingen Co-management als nazorgmodel voor parodontaal behandelde patiënten en voor patiënten met implantaten Frekwentie van nazorg van tanden en implantaten
Technische aspecten van nazorg Ethisch-deontologische aspecten van verwijzing van eerste- naar tweede lijn en vice versa

PRIJS 120 euro. Koffie, broodjes en syllabus inbegrepen.

Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.
Bijlage: 
PDF icon THK2014.pdf

Inschrijven

  • U kan nu online inschrijven onderaan elke pagina per permanente vorming.
  • Inschrijven kan ten laatste 2 weken vóór aanvang van de cursus, tenzij anders vermeld.
  • Per kerende ontvangt u een schriftelijke bevestiging van uw inschrijving.
  • Ongeveer 6 weken voor aanvang van de vorming ontvangt u een factuur ter betaling en ter bevestiging van uw inschrijving.

Partners