logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Is er nog nood aan Parodontale Chirurgie?

donderdag, 2 oktober, 2014 - 13:30
Campus: Brussels Health Campus
Tandheelkundige Kliniek
VUB TANDHEELKUNDE
02-477 49 39
tandheelkunde@vub.ac.be
nascholing voor tandartsen

Tandheelkunde VUB

ACCREDITERING deelgebied 2, 10 AE en 6, 10 AE aangevraagd

Parodontitis, multifactoriële aandoening met hoge prevalentie, vereist diagnose in een vroeg stadium, hetgeen interventie beperkt tot eenvoudige niet-chirurgische therapie en mondhygiëne-instructies. Laattijdige diagnose en/of agressieve pathologie leidt tot een doorgedreven behandeling met doorgaans parodontale chirurgie. Belangrijk nadeel van conventionele chirurgie is gingivale recessie met tandhalsgevoeligheid en esthetische complicaties. De regeneratieve parodontale chirurgie is de therapie bij uitstek waar esthetiek primeert. Dergelijke behandelconcepten werden in de voorbije 10 jaar uitvoerig gedocumenteerd en blijken voorspelbaar te zijn in de klinische praktijk binnen bepaalde voorwaarden. 

DOCENTEN Prof. Dr. J. Cosyn, Parodontologie en Orale Implantologie VUB en vorser UGent; Dr. A. Eghbali, Parodontologie en Orale Implantologie Vrije Universiteit Brussel.

DATUM Donderdag 2 oktober 2014 van 13u30 tot 17u. Onthaal met broodjes vanaf 13u. 

PROGRAMMA Ethische verplichtingen van de zorgverlener: diagnostiek en overdracht van informatie m.b.t. de behandelmogelijkheden en neveneffecten Alternatief voor de conventionele chirurgie met maximaal weefselbehoud: de regeneratieve parodontale therapie Eliminatie van infectie en ‘restitutio ad integrum’ Behandelvoorwaarden, chirurgische principes en mogelijke biomaterialen Casuïstiek en resultatenbespreking van recente klinische studies.

PRIJS 120 euro. Koffie en broodjes inbegrepen.

VOORWAARDEN Maximum 80 deelnemers.

Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.
Bijlage: 
PDF icon THK2014.pdf

Inschrijven

  • U kan nu online inschrijven onderaan elke pagina per permanente vorming.
  • Inschrijven kan ten laatste 2 weken vóór aanvang van de cursus, tenzij anders vermeld.
  • Per kerende ontvangt u een schriftelijke bevestiging van uw inschrijving.
  • Ongeveer 6 weken voor aanvang van de vorming ontvangt u een factuur ter betaling en ter bevestiging van uw inschrijving.

Partners