Overleg Old boys network VUB - police - alumni (CRiS)

woensdag, 23 april, 2014 - 17:30
U-Residence
Groene zaal
Faculteit Recht en Criminologie - onderzoeksgroep CRiS
alumni event

logo CRiS_groot

Vorig jaar richtte de vakgroep Criminologie van de Vrije Universiteit Brussel een nieuwe onderzoeksgroep op, m.n. Crime and Society (CRiS).Deze onderzoeksgroep bestaat uit drie pijlers:

1. Penology and society,
  2. Youth and Youth Justice
  3. Security, Prevention and Policing.

De pijler Security, Prevention and Policing wordt geleid door Prof. dr. Els Enhus, Prof. dr. Marc Cools, Prof. dr. Margo De Koster en Prof. dr. Sofie De Kimpe en bevat een groep enthousiaste onderzoekers.

Omdat politieonderzoek verrichten één van onze grootste opdrachten is en omdat het werkveld ons nauw aan het hart ligt, vonden wij het opportuun om een aantal initiatieven te organiseren die het politielandschap en de wetenschappelijke wereld van de VUB dichter bij elkaar kunnen brengen. In die zin startten we reeds een ‘old boys network of VUB COP-cops’ op Linkedin.

Maar we willen hier verder in gaan! Met het oog op het ontwikkelen van nauwere samenwerkingsinitiatieven nodigen we een aantal VUB politie-alumni persoonlijk uit op een zeer informeel overlegmoment.

De idee is om samen informatie en ideeën uit te wisselen, bekommernissen te delen en na te denken over mogelijke bruggen tussen politie en wetenschap. Verder lijkt het ons ook een leuk weerzien en kunnen we met een klein hapje en een drankje het VUB-gevoel misschien opnieuw aanwakkeren. Belangrijk is dat we als kritische alumni en evenwaardige partners ‘out of the box’ kunnen denken en spreken.

De eerste bijeenkomst is een avondje ‘back on the campus’ woensdag 23 april om 17u30 in de U-Residence, het gloednieuwe sporthotel van de VUB. Een ideale gelegenheid om de samenwerking af te trappen!

• 17u30-18u00: Onthaal in de U-Residence
  • 18u00-18u10: Verwelkoming door De Rector, Prof. dr. Paul De Knop
  • 18u10-18u30: Samenwerken met het veld! Oude wijn in nieuwe vaten?  - Prof. dr. Em. Chris Eliaerts
  • 18u30-18u45: De nieuwe onderzoeksgroep CRiS – Security, prevention and policing - Prof. dr. Els Enhus
  • 18u45-20u15Pecha-kucha voorstelling van een aantal politieonderzoeken :
    • Gewapende overvallen - Prof. dr. Marc Cools en Prof. dr. Els Enhus
    • Consortium on Education Research Polcing - Prof. dr. Sofie De Kimpe
    • De rol van de burgemeester in het lokaal veiligheidsbeleid - Drs. Tom Bauwens
  • 19u15-20u30: Gestructureerd debat: “Nieuwe vormen van samenwerken met de VUB politie-alumni - Moderator Prof. dr. Sofie de Kimpe
  • 20u30: Napraatmoment met een borrel

Uw aanwezigheid bevestigen kan via onderstaand formulier. Gezien de specifieke inhoud van dit overleg, is dit event enkel voor genodigden.

Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.