logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Peter de Cupere: the Olfactory

dinsdag, 28 oktober, 2014 - 10:00 to donderdag, 30 oktober, 2014 - 18:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
KultuurKaffee
dienst cultuur
02 629 23 29
cultuur@vub.ac.be
http://www.kultuurkaffee.be
expo

Van 28 oktober tot en met 30 oktober wordt 'The Olfactory' op het grasplein naast KultuurKaffee (VUB-campus) geplaatst. 'The Olfactory' is een reizende tentoonstellingsconcept van beeldend kunstenaar Peter de Cupere. Vanaf midden september en op geregelde tijdstippen wordt in een verplaatsbare container tentoonstellingen gehouden waarbij geur het uitgangspunt is.  

De thuishaven van 'The Olfactory' is op de Mad-Faculty campus in Hasselt. Vandaaruit reist 'The Olfactory' naar diverse culturele en educatieve locaties.

'Olfactory' betekent de 'sense of smell'. Olfactory Art is de term die men geeft aan kunstwerken met geur. 'The Olfactory' is ook een creatieve naamzinspeling en eerbetoon aan ‘The Factory’ van Andy Warhol. Maar 'The Olfactory' is meer dan alleen een 'Scent Space'. In de container wordt om de twee, soms zelfs om de dag nieuw beeldend en olfactief werk getoond. Peter de Cupere toont hierbij vele keren eigen werk, maar nodigt ook andere kunstenaars uit om werk te tonen.

'The Olfactory' is een experimenteel en interactief concept. Het tentoonstellingsprogramma ligt vast, maar wordt per week aangepast volgens de interactie dat er plaats vindt. Zo zullen er net zoals in 'The Factory' van Andy Warhol onverwachte performances en happenings zijn. Om op de hoogte te blijven van het programma kun je best je inschrijven op de website www.theolfactory.org.

Praktisch: 

  • PETER DE CUPERE: THE OLFACTORY
  • A NON-PROFIT TRAVELLING EXHIBITION (SCENT)SPACE
  • 28/10/ 2014 TOT  30 10 2014
  • PRIJS: GRATIS
  • LOCATIE: KULTUURKAFFEE (PLAN)