Politieke legitimiteit en vertegenwoordiging:een normatief kader

maandag, 31 maart, 2014 - 18:00
Faculteit: Law and Criminology
Vrije Universiteit Brussel
Campus Etterbeek, gebouw E (auditorium E.006)
RHEA i.s.m. VPW
evenementen.rc@vub.ac.be
Lezing 1 Tweespraak

Eline Severs is postdoctoraal onderzoeker aan de Vakgroep Politieke Wetenschappen van de Vrije Universiteit Brussel en lid van RHEA-Centrum Gender & Diversiteit. Ze is ook de wetenschappelijke coördinator van het Steunpunt Gelijke kansenbeleid. Ze doceert rond hedendaags politiek denken (Vrije Universiteit Brussel) en thema’s van politieke macht en ongelijkheid (Universiteit van Amsterdam).

De lezingenreeks situeert de problematiek van de ondervertegenwoordiging van vrouwen en andere maatschappelijke groepen binnen het ruimer kader van de legitimiteit van de politiek. In de eerste lezing wordt de notie van politieke legitimiteit verder toegelicht en worden hedendaagse vraagstukken rond de legitimiteit van hedendaagse democratieën behandeld. Hierbij wordt in het bijzonder ingezet op de veranderende praktijk van politieke vertegenwoordiging. De beperkingen van klassieke theorieën van vertegenwoordigende democratie worden geïllustreerd aan de hand van de belangrijke toename aan niet-electorale vormen van vertegenwoordiging en de uitdagingen aan onze capaciteit tot normatief oordeel.

Registratie

De Tweespraak gaat door in het kader van de cursus “Inleiding tot de Vrouwen-/genderstudies”, maar de lezingen zijn gratis toegankelijk voor andere studenten en geïnteresseerden. Gelieve wel uw aanwezigheid een week vooraf te bevestigen.

Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.