logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Schrijver Ali Amar over censuur in Marokko in kader van ICORN

woensdag, 12 februari, 2014 - 19:00
Stadhuis van Brussel
Grote Markt, 1000 Brussel
Lezing

Marokkaanse schrijver Ali AmarOp woensdag 12 februari om 19 uur houdt de spraakmakende auteur en journalist Ali Amar een lezing over zijn werk en zijn problemen met vrijheid van meningsuiting. Daarna heeft hij een gesprek met Béatrice Delvaux (Le Soir). Iedereen is welkom en de toegang is gratis. De lezing vindt plaats in het Brusselse stadhuis.

Resident in Brussel dankzij ICORN (en VUB)

Ali Amar is schrijver en journalist en stond mee aan de wieg van de eerste onafhankelijke Marokkaanse krant Le Journal. De krant is ondertussen van de markt gehaald onder politieke en financiële druk. Ook Amars boek over Mohammed VI was in Marokko niet welkom.

Ali Amar werkt en verblijft de komende twee jaar in Brussel werkt de komende twee jaar in Brussel in het kader van het International Cities of Refuge Network (ICORN). Dit netwerk verenigt steden of organisaties die zich engageren om vervolgde schrijvers op te vangen voor een periode van 1 à 2 jaar.

Ook de VUB steunt het netwerk en levert zo mee een tastbare bijdrage in de strijd tegen de onaanvaardbare situatie waarin zovele schrijvers zich bevinden. Wereldwijd is van bijna 1000 schrijvers bekend dat zij worden gepest, bedreigd of gevangen gehouden omwille van hun schrijverschap. Het schrijven of spreken wordt hen moeilijk of onmogelijk gemaakt.