Studentikoziteit aan de VUB: eigenzinnig of vrijzinnig?

donderdag, 8 mei, 2014 - 19:30
Aula Q
Centrum voor Academische en Vrijzinnige Archieven
info@cavavub.be
www.cavavub.be
Panelgesprek

CAVA VUB, Centrum voor Academische en Vrijzinnige ArchievenHet Centrum voor Academische en Vrijzinnige Archieven (CAVA) gaat op zoek naar grote en kleine verhalen over vrijzinnigheid en studentikoziteit. Alumni Frieda Fiers, Mark Morhaye, Gerlant Van Berlaer en Philippe Vandermeer brengen een boeiende getuigenis over de rol die vrijzinnigheid speelde in hun studentenleven. Staat studentikoziteit gelijk aan één grote braspartij of is er sprake van een zeker engagement? Hoe komt het vrij onderzoek aan bod in de vele activiteiten die worden georganiseerd? In welke mate worden de humanistische waarden doorgegeven via het studentenleven? Van kantelmomenten tot sleutelfiguren en van ludieke anekdotes tot grote betogingen: het komt allemaal aan bod. Of vertel je eigen verhaal over de zin en onzin van folklore aan de VUB.

Het panelgesprek wordt voorafgegaan door de plechtige opening van het Centrum voor Academische en Vrijzinnige Archieven door prof. dr. Paul De Knop, rector van de VUB en Sylvain Peeters, voorzitter van deMens.nu.