• Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.
  • Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

Aan tafel met een kok en een prof. Een nocturne om van te smullen

maandag, 16 juni, 2014 - 19:00
Hotel Metropole
De Brouckèreplein 31, 1000 Brussel
Alumni-event

Praten over eten, het brengt je het water in de mond? Dan mag je zeker onze alumni-nocturne van 16 juni niet missen. Want dan verklappen voedselhistoricus Peter Scholiers en chef-kok Dominique Michou je het ene culinaire weetje na de andere gastronomische tip. Dit alles in het prachtige belle-époquedecor van Hotel Metropole aan het Brusselse de Brouckèreplein. Mét hapje en drankje achteraf als kers op de taart. Zin in een nocturne om van te smullen? Schrijf je dan nu in

Maak kennis met je tafelgenoten

VUB-voedselhistoricus Peter Scholliers

Peter Scholliers,VUB-expert in voedselgeschiedenis

Brussel staat bekend om zijn vele restaurants. Heel wat daarvan scoren hoog op de culinaire schaal. Maar vanwaar hun soms vreemde naam? VUB-docent en expert in voedselgeschiedenis Peter Scholiers kan er als geen ander smakelijk over vertellen. Je hangt gegarandeerd aan zijn lippen!

Dominique Michou

Dominique Michou, chef-kok Metropole

Al sinds 1989. Zo lang staat Dominique Michou al achter het fornuis in l’Alban Chambon, het gastronomisch restaurant van het Metropole hotel. Met succes, want hij werd meermaals bekroond en scoort maar liefst 16/20 in de Gault Millau-culinaire gids. Vragen over gastronomie, het vak van restaurateur, sterrenkeukens? Hij dient je sierlijk en gezwind alle antwoorden op.

Afspraak in een plaats met geschiedenis

Hotel Metropole Brussel

Het Hotel Metropole, aan het bruisende de Brouckèreplein is het enige 19de-eeuws hotel dat nog steeds in gebruik is in Brussel. Alleen al de inkomhal van het hotel roept de onnavolgbare grandeur van weleer op: gepolijst teakhout , blinkend marmer, verguld brons en gesmeed ijzer. Hier vonden de eerste Solvayconferenties plaats, met genieën zoals Einstein, Marie Curie en Poincaré. En onze huidige koning was er tot voor zijn troonsbestijging nog wekelijks te gast voor de lunch. Een prachtige setting voor een onvergetelijke nocturne!

• 19u00: Ontvangst en registratie
  • 19u30: Lezing Peter Scholliers ‘De naam en de tafel’
  • 20u00: Dominique Michou ‘Ma gastronomie à moi’
  • 20u30: Vragenuurtje
  • 21u30: Receptie met hapjes van chef Dominique Michou en netwerking

Inschrijven

Inschrijven voor deze unieke kans kan t.e.m. 12 juni en kost €35 per persoon. Het aantal plaatsen is beperkt en daarom kan je als alumni maximaal 2 extra personen meebrengen.
Jouw inschrijving is pas definitief na het doorlopen van de betaalmodule dus hou alvast je betaalkaart bij de hand.