TV-Avonden

iMinds-SMIT-VUB & De Vlaamse Televisie Academie
lize@devlaamsetelevisieacademie.be
Avondgesprekken

Na het succes van de lezingenreeks van vorig jaar (TV-Middagen), organiseert SMIT samen met De Vlaamse Televisie Academie opnieuw een lezingenreeks over de televisiesector.

We nodigden vertegenwoordigers uit van verschillende takken binnen de televisiewereld. Zij zullen in panelgesprekken hun inzichten over de sector geven.

Deze unieke combinatie van verschillende professionele inzichten maken van de TV-Avonden een niet te missen lezingenreeks.

In samenwerking met de Unie van Regisseurs nodigen wij op 21 mei een aantal regisseurs uit. Joël Vanhoebrouck (Eigen Kweek, Vermist, Dubbelleven), Hendrik Moonen (Zuidflank, Code 37), Nathalie Basteyns (Clan, Jes) en Lars Goeyvaerts (Thuis, De Ridder) zullen het met onze moderator, Steven De Foer (De Standaard), hebben over hun beroep.

Op 28 mei nodigen we, samen met de Scenaristengilde, een groep scenaristen uit. Malin Sarah Gozin (Connie & Clyde, Clan), Philippe De Schepper (Vermist, Eigen Kweek, Dubbelleven), Ed Vanderweyden (Deadline 25/5, In Vlaamse Velden, Zuidflank, Deadline 14/10) en Bram Renders (Jes, W817, oprichter Scenaristengilde) komen vertellen over hun vak. Het gesprek wordt geleid door Jan Temmerman (De Morgen).

Op 11 juni is het de beurt aan de reportagemakers. Jeroen Wils (De Kroongetuigen, chef nieuws VTM 2004-2011), Eric Goens (Kroost, Onze Dochter heet Delphine), Els Roovers (De Rechtbank, Zonnekinderen) en Peter Boeckx (The Sky is the Limit, De Bende Haemers) komen langs. Jan Van Rompaey zal het debat leiden.

Voor slechts 10 euro kan je ervaren televisiemakers aan het woord horen en er ook zelf in dialoog mee gaan.

Nederlands gesproken. Registreer je hier

Partners: