logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Tweespraak "Verkiezingen en politieke representatie"

maandag, 31 maart, 2014 - 18:00 to maandag, 12 mei, 2014 - 20:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
Faculteit: Law and Criminology
Vrije Universiteit Brussel
Campus Etterbeek, gebouw E (auditorium E.006)
Tel. 02/629 26 44
evenementen.rc@vub.ac.be
https://www.vub.be/RHEA
Lezingenreeks

RHEA - Centrum Gender en Diversiteit VUB  in samenwerking met de Werkgroep "Diversiteit & Gelijkheid" van de Vereniging voor Politieke Wetenschappen  nodigen u graag uit op de lezingenreeks Tweespraak “Verkiezingen en politieke representatie”.

De jaarlijkse Tweespraak wil  een breder publiek laten kennismaken met de meerwaarde van vrouwenstudies en genderonderzoek in uiteenlopende domeinen. Naar aanleiding van de nakende verkiezingen in het voorjaar van 2014 staan verschillende expertes stil bij de politieke ondervertegenwoordiging van vrouwen en andere maatschappelijke groepen via de theoretische inzichten en empirische bijdragen die vanuit genderstudies worden aangereikt. Zo ontwikkelde het gelijke kansenbeleid een uiteenlopend instrumentarium om de ondervertegenwoordiging van vrouwen in verschillende maatschappelijke domeinen, inclusief het politieke, te bestrijden. Vervolgens buigt de Tweespraak zich over het effect van deze maatregelen op de plaats van vrouwen binnen de Belgische partijen. Tenslotte wordt stilgestaan bij de vaststelling dat etnische minderheidsvrouwen sneller ingang vinden in de Belgische politiek dan mannen uit etnische minderheidsgroepen. 

De Tweespraak gaat door in het kader van de cursus “Inleiding tot de Vrouwen-/genderstudies”, maar de lezingen zijn gratis toegankelijk voor andere studenten en geïnteresseerden. Gelieve wel uw aanwezigheid een week vooraf te bevestigen.