Verkiezingen internationaal: Europese verkiezingen: een inzicht in politieke constellaties en inter-institutionele relaties

dinsdag, 18 maart, 2014 - 10:00
D.3.10
upv
upv@vub.ac.be
Lezing

Europese verkiezingen: een inzicht in politieke constellaties en inter-institutionele relaties, lezing door Mathijs Van Dijk, Institute for European Studies (VUB).

Mathijs van Dijk is werkzaam binnen de onderzoeksgroep migratie, recht en diversiteit aan het Institute for European Studies (IES) en is verbonden aan de vakgroep politieke wetenschappen van de Vrije Universiteit Brussel. Het IES verzorgt verschillende onderwijsprogramma’s voor studenten en professionals omtrent de werking van de Europese instellingen. Ter gelegenheid van de aankomende verkiezingen voor het Europees Parlement zal worden ingegaan op bestaande en verwachte politieke constellaties en de relaties van de Europese volksvertegenwoordiging met de Europese Commissie en de Raad.