VIB/VUB ontvangt Nobelprijswinnaar Scheikunde Brian Kobilka

VIB/VUB Structural Biology Brussels
sdemont@vub.ac.be
seminar

De VUB en het VIB Departement Structurele Biologie verwelkomt Brian Kobilka.  Kobilka ontving in 2012 de Nobelprijs voor Scheikunde, samen met Robert Lefkowits. De Amerikaanse wetenschapper, die in 1994 al laureaat was van de gerenommeerde ‘John J Abel Award in Pharmacology’, zal een lezing houden over ‘Structural insights into G protein coupled receptor signaling’.

VIB is een onafhankelijk onderzoeksinstituut met afdelingen die zijn verspreid over de universiteiten van Leuven, Antwerpen, Gent en de VUB. Het departement Structurele Biologie is gevestigd op de Brusselse Campus Etterbeek van de VUB. Daar zal ook de lezing plaatsvinden.

Brian Kobilka, geboren in het Amerikaanse Little Falls, staat bekend om zijn werk aan G-proteïne gekoppelde receptoren. Hij is momenteel professor in de afdelingen Moleculaire en Cellulaire Fysiologie aan de Stanford University School of Medicine en sinds 2011 lid van de National Academy of Science.