Voyage au centre de la Terre. Aardwetenschappen in de schijnwerpers.

woensdag, 15 januari, 2014 - 17:00
D2.01 Promotiezaal 'Aloïs Gerlo'
Expertisecentrum wetenschapscommunicatie Brussel
jvlaer@vub.ac.be
www.wtnschp.be

brightspark logoIn 1864 geleden bracht Jules Verne ‘Voyage au centre de la Terre’ uit. Het boek was gebaseerd op de meest recente, soms nog controversiële, inzichten in de aardwetenschappen. 150 jaar later verdiepten een groepje jongeren van 14 tot 18 jaar oud zich gedurende enkele maanden aan de Vrije Universiteit Brussel in de geologie. Daarin werden ze begeleid door enkele vorsers van de VUB, op initiatief van prof. Philippe Claeys.

Brightspark workshops hebben als doel om met een kleine groep enthousiaste jongeren een domein van wetenschappelijk onderzoek diepgravend te onderzoeken. Ze worden georganiseerd door het Expertisecentrum Wetenschapscommunicatie Brussel en Bekina vzw. In het verleden kwamen op de VUB de kwantumfysica en robotica al aan bod.

Op woensdag 15 januari wordt de reeks geologieworkshops om 17u. officieel afgesloten met een diploma-uitreiking door Prof. Paul Geerlings, decaan van de faculteit Wetenschappen. In enkele korte presentaties doen Earth scientists uit de doeken welk geologisch onderzoek aan onze universiteit doorgaat. We maken ook van de gelegenheid gebruik om de 150ste verjaardag van Jules Vernes visionaire boek ‘Voyage au centre de la Terre’ te herdenken.

VUB personeelsleden en onderzoekers zijn van harte welkom. Graag vooraf een seintje aan Jef Van Laer (jvlaer@vub.ac.be) met je naam, functie en het aantal personen dat je meebrengt.