3D printing, een duurzame trend?

donderdag, 19 maart, 2015 - 14:00
upv
upv@vub.ac.be
www.upv.vub.ac

3d

3D printing is duidelijk in opmars en zal de manier waarop we producten maken drastisch veranderen. Zullen we met zijn allen over enkele jaren onze eigen producten uitprinten? Kunnen onze economie en de industrie hier voordeel uit halen? 3D printing heet zuinig te zijn met grondstoffen en energie, maar is dat zo? Geen onbelangrijke vragen in een tijd waarin de klassieke industrie reeds onder druk staat, en waarin energie en materialen schaarser worden.

Tijdens de lezing worden vooral de economische en de ecologische gevolgen van deze trend belicht. We bekijken ook welke opportuniteiten er zijn om met 3D printing effectief duurzamer te produceren. Dat zal uiteindelijk bepalen of 3D printing zelf een duurzame trend is

• Lid UPV: 7 euro
  • Lid VKP VUB-EhB-UZ: 1 euro
  • Studenten (alle) en personeel Vrije Universiteit Brussel: 1 euro op vertoon van studenten- of personeelskaart