• Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.
  • U kunt op dit moment niet nog een inzending doen.

Alumninocturne IDEAS#2015 Discover the Power of Light

donderdag, 15 oktober, 2015 - 18:30 to donderdag, 15 oktober, 2015 - 22:00
ATOMIUM
Atomiumsquare 1020 Brussel

De aanwezigheid van licht lijkt vanzelfsprekend. Elke dag worden we gewekt door de zon. In elk aspect van ons leven vinden we lichttoepassingen terug. Toch wordt de invloed van licht en de lichtwetenschap en technologie ondergewaardeerd.

Grijp deze laatste kans en kom op donderdag 15 oktober 2015 naar het Brusselse Atomium voor een exclusief bezoek aan deze tentoonstelling  over de fantastische wereld van het licht toegelicht in al haar facetten.

De onderzoekers van B-PHOT begeleiden je graag doorheen de tentoonstelling tijdens deze nocturne. Prof. Hugo Thienpont, kersverse vicerector Innovation & Industrial Policy van de Vrije Universiteit Brussel en Managing Director van B-PHOT concludeert het belang en succes van de tentoonstelling.

De activiteit kadert in 'UNESCO's Internationaal Jaar van het Licht en de Lichttechnologie'. Zo erkent UNESCO het belang van licht als bron van wetenschappelijke innovatie en duurzame ontwikkeling. Meer informatie hierover op de website.

• Vanaf 18u: ontvangst in het Atomium
  • 18u30: bezoek met wetenschappelijke toelichtingen door B-PHOT onderzoekers op de tentoonstelling 'ID#2015. Discover the Power of Light'
  • 19u45: Welkom in de Prigogine zaal
  • 20u00: Verwelkoming en dankwoord door Prof. Hugo Thienpont
  • 20u30-22u00: Drink en netwerkmoment

Wegens het grote succes is dit event reeds volzet.