• Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.
  • U kunt op dit moment niet nog een inzending doen.

Ancienne Belgique in concert: TOUT VA BIEN!

woensdag, 30 september, 2015 - 20:00
Brussel centrum
AB Club

Het concert is al lang uitverkocht maar dankzij de Erasmushogeschool Brussel en de Vrije Universiteit Brussel kan je toch nog een ticket bemachtigen. Hoe? Heel eenvoudig, schrijf je hier in. Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt!

TOUT VAN BIEN
Een artiestennaam drong zich op toen Jan Wouter Van Gestel in 2013 halsoverkop deelnam aan De Nieuwe Lichting. Eerder sarcastisch koos hij voor Tout Va Bien. Hij schopte het tot laureaat van de eerste editie van StuBru’s talentenconcours. Afgelopen zomer stond hij nog op het podium van Rock Werchter en met een koor in zijn kielzog betoverde hij een propvolle Klub C. Lekker zweten en schuren, een soortgelijk scenario is te verwachten op 30 september in de AB Club.

De single ‘This Fight’ is een oorworm die wekenlang in de vaderlandse charts kampeerde en inmiddels is ook zijn eerste langspeler ‘Kepler Star’(uit sinds april ’15 via Warner Music), geproduced door Arne ‘Styrofoam’ Van Petegem, een feit. Een album vol sferische songs waarop de singer-songwriter flirt met Radiohead, James Blake en – dichter bij huis – Oscar & The Wolf.

Maar er is meer! Als voorprogramma komt Rebeka, toptalenten van Poolse bodem!
REBEKA aka het Poolse duo Iwona en Bartek zijn gefascineerd door zowel popmelodieën en het schrijven van een echte song met kop en staart als door spannende en onconventionele klanken. Ze combineren elektronica met alternatieve pop en maken daarbij gebruik van een arsenaal aan diverse vintage apparatuur en andere productionele spielereien zoals analoge ‘80s synths en allerlei drumcomputers.

Hun avontuurlijke aanpak levert alvast een pak erkenning op aan het thuisfront. Debuutalbum ‘Hellada’ (2013) werd door de Poolse Gazeta Wyborzca verkozen tot album van het jaar en het duo mocht in november 2014 aantreden op de allereerste Poolse versie van Boiler Room. Over hun concert op dat laatste festival had muziekblog Noisey alvast het volgende te zeggen: ”The set by Polish duo Rebeka was the most fascinating synthpop performance I’ve seen in I don’t know how long.

Timings:
Doors: 19u