• Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.
  • Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

Beleef-de-Campus

dinsdag, 30 juni, 2015 - 17:00 to woensdag, 1 juli, 2015 - 09:00
Vrije Universiteit Brussel
Infomoment

Ontdek het échte studentenleven

Op de universiteit word je wijzer. Veel wijzer. Maar die wijsheid komt niet enkel uit boeken. Je zet ook de eerste stappen in je volwassen leven. Je leert nieuwe mensen kennen, nieuwe plaatsen, nieuwe gewoontes. Op 30 juni organiseren wij Beleef-de-Campus, een voorproefje van het studentenleven dat jou te wachten staat. Onze studenten hebben dan ook hun laatste examens achter de rug en maken zich op om het einde van het academiejaar te vieren. Het ideale moment dus om je eerste stappen als student te zetten en kennis te maken met de leukere kantjes van het universiteitsleven.
EindejaarsTDBBQ (vanaf 18u)

Tussen 18u en 19u verwelkomen we je graag met een Beleef de Campus-cocktail. De barbecue wordt in gang gestoken en eten doen we rond 19u. In afwachting kan je al kennismaken met studenten en andere deelnemers en heb je ook tijd om je tent op te zetten als je blijft overnachten op onze Camping Campus.

Camping Campus Initiatiecantus (21u-22u30)

Een cantus is een populair en gezellig zing- en drinkfeest onder studenten. Tijdens deze intitatiecanuts leren we je al doende hoe het in zijn werk gaat. Je bepaalt zelf hoeveel je drinkt en wat je drinkt. Ontdek of het iets voor jou is.

EindejaarsTDDe Eindejaars TD (vanaf 22u30)

De laatste fuif in de grote tent op campus Etterbeek waar onze studenten nog een laatste keer samen komen feesten voor de start van de vakantie. En jij kan daar bij zijn. Aan sfeer alvast geen gebrek!

Camping Campus Camping Campus

De perfecte oefening voor de festivals! Zet je tentje op Camping Campus en maak kennis met de lekker malse grasvelden van de VUB. Zo hoef je zeker niets te missen en hoef je geen rekening te houden met die trein-, tram- of busuren.

Schrijf je in! »

Beleef campus Etterbeek

Op de campus van Etterbeek kan je – naast luieren op het gras – zelf de activiteiten uitkiezen waar je wilt invliegen. Sommige kan je doorlopend doen van ’s morgens tot ’s avonds. Andere activiteiten beginnen op een bepaald tijdstip. Op het programma hieronder kan je zien wanneer alles plaatsvindt.
Let op: sommige activiteiten moet je reserveren bij je inschrijving. Ze zijn aangeduid met sterretjes**.

Doorlopend
Interactieve Campusontdekkingstocht
Lopen op de atletiekpiste. Vergeet dus je sportkleding niet! Douchen is mogelijk.
Gratis Healthcheck van de Sportdienst t.w.v. €39. Kom te weten hoe fit je bent zonder 1 druppel zweet!
Voorkennistoets Wiskunde, Fysica en/of Chemie

Activiteiten met vast tijdstip
9u-13u** IJkingstoets Wiskunde voor Ingenieurswetenschappen (Hiervoor moet je apart inschrijven vóór 15 juni via deze link)
10u-11u Stel je vragen aan een Student Ambassador Handelsingenieur, Politieke Wetenschappen of Sociologie
11u-12u30 Stel je vragen aan een Student Ambassador Agogische Wetenschappen of Psychologie en ga achteraf nog op bezoek in o.a. de labo's.
12u-13u Stel je vragen aan een Student Ambassador Rechten of Criminologie
12u-14u Duik in het zwembad. Vergeet dus je zwemgerief niet!
13u-17u** Ontdek Brussel centrum. Gewapend met een iPhone ontdek je de leukste plekjes van Brussel en wie weet sla je wel een eerste soldenkoopje op de kop! Wie dat wenst kan in  groep teruggaan naar de campus.
14u-15u Stel je vragen aan een Student Ambassador Communicatiewetenschappen, Geschiedenis, Kunstwetenschappen en Archeologie, Taal- en Letterkunde, Toegepaste Taalkunde of Wijsbegeerte en Moraalwetenschappen
14u- 15u Nabespreking IJkingstoets Wiskunde van de voormiddag
15u-16u Stel je vragen aan een Student Ambassador Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen of Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie
16u-17u Stel je vragen aan een Student Ambassador Biologie, Bio-Ingenieurswetenschappen, Chemie, Computerwetenschappen, Fysica en Sterrenkunde, Geografie of Wiskunde
16u-17u Stel je vragen aan een Student Ambassador Industriële Wetenschappen, Ingenieurswetenschappen of  Ingenieurswetenschappen: Architectuur
17u-19u Verfrissende avondduik in het zwembad. Vergeet je zwemgerief niet!
20u-22u Initiatiecantus i.s.m. BSG (Brussels Studenten Genootschap)
21u30 - ? Kampvuur
Nacht Camping Campus. Blijf slapen in je tentje.

Beleef de campus Etterbeek, smijt je erin!

Beleef campus Jette

Op de campus van Jette dompelen we je in de voormiddag onder in de wondere wereld van de Farmaceutische en Biomedische wetenschapen en Geneeskunde. In de namiddag hebben we een aantal fun activiteiten op het programma staan.

10u-13u: ontdek campus Jette
  • Onthaal met aansluitend een rondleiding op de campus voor de opleiding van je interesse. Onze studenten tonen je hun praktijkruimtes, lesruimtes, waar ze eten, drinken, sporten enz.
  • Vragen stellen aan onze Student Ambassadors
  • Lunch in WOOW bar

13u-17u: ontdek Brussel
  • In groep naar Brussel Centrum
  • GPS-stadsspel met Br(ik in Brussel Centrum: gewapend met een iPhone leer je Brussel van een andere kant kennen en wie weet vind je onderweg je eerste zomerkoopje.

17u-22u: ontdek campus Etterbeek
  • Samen naar campus Etterbeek om kennis te maken met de andere deelnemers
  • Avondeten
  • Initiatie-cantus rond 20u
  • Kampvuur vanaf ongeveer 21u30
  • Kamperen en overnachten op Camping Campus: deelnemers die willen overnachten, kunnen hun slaapgerief meebrengen naar campus Jette. Wij zorgen voor transport naar Etterbeek

Beleef de campus Jette, smijt je erin!

Vul onderaan je gegevens in en geef aan waar je aan wil deelnemen.