Bestuurlijke politie in 2025

Faculteit: Law and Criminology
Vrije Universiteit Brussel, Campus Etterbeek
U-residence, Gen. Jacqueslaan 271, 1050 Brussel
CRiS (Crime & Society) i.s.m. CPS (Centrum voor Politiestudies vzw)
09/223 24 11 (CPS), 02/629 1389 (CRiS)
hello@crisresearchgroup.be
Alumni-event

In het kader van het thema "toekomst van de politie" zullen in samenwerking met de stuurgroep "Visie 2015", het CPS, het CEP en tal van academische partners een reeks seminars plaatsvinden in de aanloop van de afsluitende conferentie "De toekomst van de politie" op 5 februari 2015.

Zo organiseert  de onderzoeksgroep CRiS (Crime & Society) van de Vrije Universiteit Brussel i.s.m. het CPS (Centrum voor Politiestudies vzw) op dinsdag 2 december 2014 een netwerkavond van 17u tot 20u (onthaal om 16u30).

Afgestudeerde criminologen van binnen en buiten de VUB, werkzaam in de politionele sector, zijn van harte welkom om samen na te denken over hoe de bestuurlijke politie er in 2025 zou kunnen of moeten uitzien.

Geïnspireerd door de tekst "Een visie op politie 2025" zullen professoren, onderzoekers en studenten er vier thema's voorstellen die relevant zijn voor de inspecteur in 2025:

• Technologie & informatisering,
  • Jongeren & minderheden,
  • Netwerken & externe partners
  • Strategie & beleid

In kleine werkgroepen zullen we vervolgens samen over deze thema's nadenken.

De avond sluiten we af met een broodjesreceptie.

Dit event vindt plaats op de campus van de Vrije Universiteit Brussel (http://www.vub.ac.be/campus/etterbeek).
Plannetje: http://www.u-residence.be/nl/location

Online inschrijven

Deelname aan dit event is gratis, mits u een uitnodiging hebt ontvangen van de Vrije Universiteit Brussel. Doch inschrijving is verplicht, uiterlijk vrijdag 23 januari 2014 via het online-inschrijvingsformulier op de website van het Centrum voor Politiestudies vzw. Het zal mogelijk zijn ter plaatse een aanwezigheidsattest te bekomen.