Over Brussel en de Rand: it takes two to tango

It takes two to tango

Studiedag

10 december 2015 >> PROGRAMMA

In Brussel worden meer dan 100 verschillende talen gesproken. De internationalisering en mobiliteit zorgen voor een superdiverse bevolking en dat laat zich ook voelen in de omliggende gemeenten. Een stad staat immers niet alleen. Ze is voortdurend in beweging en in interactie met haar ommeland. Brussel-19 en de Vlaamse Rand liggen weliswaar in afzonderlijke gewesten, maar de demografische flux, de ruimtelijke en sociaaleconomische verwevenheid, de dagelijkse contacten, etc. zorgen voor een intense, bijzondere en complexe wisselwerking.

Op deze studiedag wordt ingegaan op de overeenkomsten en verschillen tussen stad en Rand op het vlak van taalgebruik, taalattitudes, taalbeleving en taal- en integratiebeleid.

Sprekers zijn Sven Gatz (Vlaams minister voor Cultuur, Jeugd, Media en Brussel), Virginie Mamadouh (University of Amsterdam), Gilles Van Hamme (IGEAT, Université Libre de Bruxelles), Rudi Janssens (BRIO, Vrije Universiteit Brussel), Clotilde Bonfiglioli (Université de Reims), Luk van Mensel (Université de Namur), Gunther Van Neste (directeur Agentschap Integratie en Inburgering), Eddy Frans (Directeur vzw 'de Rand').

Moderator is Dimokritos Kavadias (BRIO/POLI, Vrije Universiteit Brussel).

Klik hier om je in te schrijven.