logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Brussels Jazz Marathon: The Class of Diederik Wissels

vrijdag, 22 mei, 2015 - 19:30
klein Mercelis Theater
Mercelisstraat 13 1050 Elsene
kultuurkaffee
02 629 23 29
cultuur@vub.ac.be
www.kultuurkaffee.be
Concert

SUPPORT: THE CLASS OF DIEDERIK WISSELS

FRIDAY 22 MAY 2015
DOORS: 19:30
PRIJS: GRATIS!
LOCATIE: KLEIN MERCELIS THEATER

Een kerstboom? Een Ikeakast? Een groep stoere Vikings? Welnee, KultuurKaffee schotelt je met trots het sterke muzikale viertal Nordmann voor! Kenmerken als instrumentaal, experimenteel en interactief beschrijven deze progressieve jazzrockband het best. Composities van onconventionele creaties die variëren van woestijnrock tot avant-gardejazz doen smaken naar meer. Kortom, jazz met een verrassendetouch rock.

De voorbije jaren legde de band uit het Gentse een heus wedstrijdparcours af. Ze wonnen de Muziekmozaïek wedstrijd in 2012, de Storm! Contest in 2013 en eindigden op de derde plaats tijdens de internationale jazz competitie op Jazz Hoeilaart in 2013. Als kers op de taart behaalde Nordmann in 2014 een mooie tweede plaats op Humo's Rock Rally.

Doordat hun samenspel gewaagd, soms explosief maar steeds oprecht is met het nodige gevoel voor humor, behoudt de band een unieke en karakteristieke sound. Aan de start van 2015 bracht de groep zijn eerste langspeler album Alarm! uit. Naast deze creatieve mix van jazz, rock en experiment is er ook plaats voor deze zachtheid, dit krijg je vooral te horen in de nummers 'Paling', 'Lights' en 'Nightwork'.

 "Fenomenaal beheerste powerjazz" - Humo

"Rel in het crea-klasje. Jazz, rock en aanverwante experimenten aangevoerd door rusteloze ritmes en mindblowing grooves. Hoe explosief ook, er mag ook gelachen worden. Nordmann was dé revelatie op Humo's meest recente Rock Rally, en vermoedelijk ook gewoon dit jaar op Glimps" - Glimps

Nordmann is:

  • Edmund Lauret - Gitaar
  • Matthias De Craene - Saxofoon
  • Dries Geusens - Bass
  • Elias Devoldere - Drums

THE CLASS OF DIEDERIK WISSELS

De support act van de avond is 'The Class of Diederik Wissels'. Zijn ensemble bestaat uit volgende musici, leerlingen van het Koninklijk Conservatorium:

  • Margaux Vranken - Piano
  • Fillippe Caporali - Bass
  • Marco Giongrandi - E. gitaar
  • Elias Devoldere - Drums
  • Aneta Borkowska - Vocals

 brussels jazz marathon