Charles de Montesquieu, filosoof, socioloog en artiest

donderdag, 30 april, 2015 - 10:00
Gebouw D
D.2.15
Department of International and European Law – Department of Metajuridica Faculty of Law and Criminology
Maarten.Colette@vub.ac.be
academische ontmoetingsdag

CONFERENTIEDAG EN AVONDLEZING CHARLES DE MONTESQUIEU, FILOSOOF, SOCIOLOOG EN ARTIEST

De Debatten is een initiatief van de Vrije Universiteit Brussel en als Nederlandstalig forum een vaste waarde onder rechtsfilosofen en rechtshistorici uit de Lage Landen en een groeiende waarde binnen de wereld van de politieke filosofie. Na succesvolle formules omtrent Tocqueville (2011), Rousseau (2012) en Constant (2014), met bijbehorende boeken bij Lemniscaat en Pelckmans organiseert De Debatten een conferentiedag over het werk van Charles de Montesquieu. De conferentiedag vindt plaats te Brussel op donderdag 30 april 2015.

PROGRAMMA ACADEMISCHE (O.V.)

10u00 Ontvangst met koffie

10u10 Inleiding ochtendgedeelte

10u20 Contradicties in Montesquieu’s onmogelijke liberalisme, door Prof. Dr. Ringo Ossewaarde (Universiteit Twente)