‘Computing’ op school. Wegwijs doorheen de recente ontwikkelingen in het informatica-onderwijs

woensdag, 18 november, 2015 - 14:00
Faculteit: Interfaculty Department for Teacher Education
gebouw D
IDLO
idlo.nascholingen@vub.ac.be
IDLO-nascholing

Sinds enkele jaren beweegt er heel wat binnen het informatica-onderwijs. Daar waar het vak informatica vroeger vooral focuste op het leren gebruiken van specifieke software of het aanleren van specifieke programmeertalen, is er nu een trend in de richting van informaticawetenschappen, waarin de focus ligt op het aanleren van de universele principes – vaak computationeel denken genoemd – die aan de basis van alle technologische innovaties liggen.  Informaticawetenschappen verdienen dan ook een belangrijke plaats binnen het bredere STEM-gebeuren. In deze workshop wordt er een overzicht gegeven van deze ontwikkelingen, en overlopen we welk lesmateriaal er momenteel voorhanden is om informaticawetenschappen in de klas te brengen.

PRAKTISCH

• Nascholer: Niels Joncheere, vakstagebegeleider informatica (IDLO) en wetenschappelijk medewerker (Vakgroep Computerwetenschappen)
  • Doelgroep: leraren informatica tweede en derde graad ASO en TSO.
  • Kostprijs: 50 euro.
Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.