Daderbegeleiding-het werk van justitieassistenten

upv@vub.ac.be
www.upv.vub.ac.be
daderbegeleiding

In 2012 kwam Michelle Martin, de ex van Marc Dutroux, na zestien jaar van de opgelegde dertig jaar celstraf voorwaardelijk vrij. Sindsdien wordt elke stap die zij zet met argusogen gevolgd.

Berichten in de media gaan over een bezoek aan een kapper in Knokke, een uitstap naar de zee, haar verhuis uit het klooster, het feit dat ze onherkenbaar is veranderd en door het leven gaat onder haar tweede voornaam, etc.

Na elk bericht in de media volgt vaak een tegenbericht van Justitie waarin expliciet vermeld wordt dat ‘Mevrouw Martin haar voorwaarden niet heeft geschonden’. Wat bedoelt men met deze uitspraak? Wie volgt de voorwaarden van Michelle Martin op? Wie begeleidt haar bij haar re-integratie?

Deze vragen dienen als kapstok waaraan we ons verhaal zullen ophangen.

• Lid UPV: 7 euro
  • Lid VKP VUB-EhB-UZ: 1 euro
  • Studenten (alle) en personeel Vrije Universiteit Brussel: 1 euro op vertoon van studenten- of personeelskaart
  • Alumni VUB: 1 euro op vertoon van alumnipas