Dag van de Vrijwilliger

Gebouw D
Promotiezaal
beurs

Vrijwilligerswerk en Brussel: de perfecte aanvulling op je studies! Ontdek de stad en haar inwoners, en leer vooral jezelf kennen door vrijwilliger te worden.

Naast onze missie inzake onderwijs en onderzoek heeft de VUB ook een maatschappelijke opdracht, ten bate van de mensheid. Het is dus vanzelfsprekend dat we de inzet van ons personeel en studenten op vrijwillige basis enorm appreciëren.

Daarom willen we studenten en personeelsleden die zich vrijwillig inzetten graag erkennen tijdens de Dag van de Vrijwilliger op 4 maart 2015. Bij vrijwilligerswerk denken we aan studenten of personeel die vrijwillig actief zijn in studentenverenigingen, in vzw’s en organisaties binnen Brussel, in de studentenraad, het koor, De Moeial, het buddyprogramma… noem maar op. Vice-rector Viviane Jonckers bedankt daar graag al onze vrijwilligers persoonlijk met enkele positieve woorden, een hapje en een drankje. Ben je VUB'er en engageer je je als vrijwilliger? Kom dan zeker om 12u25 naar gebouw D, ter hoogte van de promotiezaal.

Vrijwilligers Infomarkt

Daarnaast willen we de VUB gemeenschap nog meer motiveren om vrijwilligerswerk te doen, en zo het maatschappelijk engagement, het wereldburgerschap en de betrokkenheid bij onze studentenstad stimuleren. Kom dus 4 maart naar de infomarkt en de getuigenissen over vrijwilligerswerk, die plaatsvinden in en rond de Promotiezaal. Ook krijgen vacatures en andere info rond vrijwilligerswerk een plaatsje  op MY.VUB.

De getuigenissen vinden tussen 12u30 en 13u00 plaats in de promotiezaal.

Inzamelactie

Geen tijd om je langdurig te engageren? Draag dan je steentje bij aan de hand van onze inzamelactie. Tussen 11u00 en 13u30 kan je je niet meer gebruikte kledij droppen aan het Infopunt. Je kledij wordt met dank aanvaard door de Brusselse daklozen.

Kortom. Ben jij vrijwilliger of wil je het worden? Ken je iemand die zich vrijwillig inzet voor anderen? Kom op woensdag 4 maart tussen 11u en 13u30 naar gebouw D!  Een hapje en een drankje worden voorzien!