Debat Discriminatie & Big Data

Leopoldstraat 6, 1000 Brussel
CPDP
Debat

In de context van het Cqrrelations project en het jaarlijks congres Computers, Privacy and Data Protection organiseert Constant vzw in samenwerking met Privacy vzw en deBuren een avond activiteit rond de schaduweffecten van Big Data. Aan de hand van enkele experimenten uit de Brusselse werkelijkheid, uitgewerkt door een groep kunstenaars tijdens hun residentie in deBuren, presenteren Geoffrey Bowker, Antoinette Rouvroy en Solon Borocas hun laatste bevindingen. Vervolgens gaan ze in gesprek met elkaar en het publiek.
Geoffrey Bowker is een belangrijke stem in de reflectie rond Big Data en het belang van waarden in de ontwikkeling van digitale kennissystemen. Antoinette Rouvroy bedacht het concept van het ’Algoritmische beleid’, waarbij beslissingsname steeds
meer gebaseerd is op statistieken. Moderator Seda Gürses is ex-Brusselaar en post-doctoraal onderzoekster aan de New York University. Solon Borocas is post-doctoraal onderzoeker aan de Universiteit van Princeton waar hij onderzoek doet naar de
epistemologische en ethische kwesties die nieuwe machine-lerende technologieën zoals Big Data oproepen.