Emeritaat Machteld De Metsenaere

QD
Faculteit RC en LW
Evenementen.rc@vub.ac.be

In de lente van 2015 gaat Machteld De Metsenaere op emeritaat en dat wordt gevierd op vrijdag 13 februari 2015. Tijdens de viering zullen sprekers diverse fasen uit Machtelds loopbaan en haar wetenschappelijk engagement belichten. Bij die gelegenheid zal haar ook een vriendenboek worden aangeboden.

Als gewoon hoogleraar was Machteld in hoofdorde verbonden aan de Faculteit Recht en Criminologie en ook aan de Faculteit  Letteren en Wijsbegeerte. Machtelds doctoraat handelde over de taalverhoudingen in Brussel. Vanaf 2010 knoopte ze opnieuw aan bij het Brusselonderzoek en volgde ze Els Witte op als directeur van de onderzoeksgroep BRIO. Haar onderzoeksterrein betrof ook de geschiedenis van de collaboratie en de gelijke kansenproblematiek in het onderwijs, wat onder meer leidde tot de oprichting van BRUTUS. Het zwaartepunt van haar onderzoeksactiviteiten lag echter bij het onderzoek naar gender en diversiteit. Machteld lag aan de basis van RHEA, het centrum gender en diversiteit waarvan ze tot voor kort directeur was. Ze startte in dat kader onder meer ook mee de publicatiereeks Tweespraak-Vrouwenstudies op.

•    13.45u     Ontvangst
•    14.00u     Prof. dr. Paul De Knop (rector) over gender en diversiteit aan de VUB
•    14.15u     Prof. em. Els Witte (ererector, promotor Machteld) over Brusselonderzoek en BRIO
•    14.30u     Muzikaal intermezzo
•    14.50u     Prof. em. Michel Magits (Faculteit Recht en Criminologie, vakgroep JURI) over onderwijs
•    15.05u     Prof. dr. Gily Coene (Directeur RHEA) over Machteld en vrouwenstudies
•    15.20u     Muzikaal intermezzo
•    15.40u     Elke Van den Brandt  (Vlaams Parlementslid) over Machteld als promotor
•    16.00u     Overhandiging van het vriendenboek aan Machteld
•    16.30u     Receptie en muziek

Meer over Machteld De Metsenaere

Op deze pagina's kan je meer lezen over Machteld De Metsenaere en haar emeritaat.

Registratie

Registratie is verplicht via onderstaand formulier

Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.