Energie in België: wat als...?

donderdag, 30 april, 2015 - 10:00
Van Gogh
Karel Van Miert, zaal Van Gogh
Pleinlaan 2, 1050 Brussel
upv
upv@vub.ac.be
www.upv.vub.ac.be

energie in belgie

In deze lezing wordt ingegaan op het complexe Belgische energiesysteem en de (versterkende) rol van duurzame energie daarin. In eerste instantie wordt gekeken hoe het toekomstige energiesysteem zou evolueren indien geen bijkomend beleid op vlak van klimaat, transport of energie wordt aangenomen. In een tweede fase wordt de impact van Europees beleid gesimuleerd.

Het belang van duurzame energie wordt gedissecteerd, met een specifieke focus op elektriciteit gezien haar toenemend maatschappelijk belang. Pertinente vragen zijn of het elektriciteitssysteem ook in de toekomst toereikend blijft om de vraag te dekken, wat het optimale aandeel hernieuwbare energie is, welke investeringen daarvoor nodig zijn en wie dat allemaal gaat betalen.

Beelname

• Lid UPV: 7 euro
  • Lid VKP VUB-EhB-UZ: 1 euro
  • Studenten (alle) en personeel Vrije Universiteit Brussel: 1 euro op vertoon van studenten- of personeelskaart