ES Onderwijsdag 2015

Faculteit ES
faces@vub.ac.be

Wat?

De Faculteit ES organiseert tweejaarlijks een onderwijsdag voor al haar onderzoekers (ZAP, AAP, BAP leden) met een interne kruisbestuiving als voornaamste doel. Door alle leden samen te brengen en te focussen op onderwijsthema's tracht dit event relevant te zijn voor alle facultaire leden - jong en oud.

Dit jaar staat de impact van de toenemende juridisering van het hoger onderwijs centraal. De rol van de docent is hierdoor flink aan het veranderen dus hoog tijd om hier even bij stil te staan. Wat kan, wat kan niet, wat moet en wat mag zeker niet (meer)?

Waar?

Deze dag gaat door in University Foundation, vlakbij metrohalte TROON, bereikbaar met bus 95 (halte troon) van aan de Kroonlaan (bushalte achter station Etterbeek) en met metrolijnen 2 en 6.

• 09u00 Warm onthaal en registratie
  • 09u35 Welkomstwoord van de Decaan
  • 09u40 (Interactieve) Plenaire sessie 1
  • 10u45 Pauze
  • 11u15 (Interactieve) Plenaire sessie 2
  • 12u30 Lunchpauze
  • 13u30 Workshop 1
  • 14u45 Pauze
  • 15u15 Workshop 2
  • 16u30 Slotwoord van de Vice-Rector Onderwijs

WORKSHOP A: EXAMENS, EVALUATIE EN FEEDBACK (verplicht)

Schriftelijke en mondelinge examens afnemen, evalueren en feedback geven: best practices en valkuilen in het OER.

WORKSHOP B: STUDIEDEELFICHES (optie)

Hoe optimaliseer ik mijn studiedeelfiche(s)? Ga meteen aan de slag!

WORKSHOP C: CURRENT TOPICS (optie)

Eerste hulp bij lesongevallen: hoe probleemloos omgaan met actuele thema's zoals sociale media, vrije meningsuiting en tevens een aangename lesomgeving voor student en docent waarborgen?

Indien je nog vragen hebt, contacteer ons via faces@vub.ac.be