Flip je klas. Praktisch gebruik van flipteaching

donderdag, 12 november, 2015 - 13:00
Faculteit: Interfaculty Department for Teacher Education
gebouw D
IDLO-nascholing

Of we het nu hebben over Flipping The Classroom, Flipteaching of Reverse Education; het fenomeen is hip. Het zijn stuk voor stuk creatieve benamingen voor hetzelfde concept: het omdraaien van de activiteiten die leerlingen binnen en buiten de les uitvoeren. Uitleg en instructies worden huiswerk (meestal in vorm van filmpjes) zodat er tijdens de les meer tijd vrijkomt voor wat daarvoor huiswerk was. Het actief verwerken van de leerstof via het maken van opdrachten, problemen oplossen, in groepjes werken, onderzoeken en samenwerken, dit alles gebeurt nu tijdens de les. Tijdens deze nascholing krijg je aan de hand van praktijkvoorbeelden een duidelijk beeld van wat flipteaching is, inzicht in de verschillende vormen van flipteaching, de kennis om zelf flipteaching praktisch te gebruiken. Verder leer je enkele digitale tools gebruiken die de mogelijkheden van flipteaching nog verruimen.

PRAKTISCH

• Nascholers: Matthys Lars, docent Nederlands en oprichter Elenti (nascholingsorganisatie voor leerkrachten) en Van Lier Tim, adviseur digitale media VRT en oprichter Elenti.
  • Doelgroep: leraren alle graden secundair onderwijs, hoger onderwijs en volwassenenonderwijs.
  • Maximum aantal deelnemers: 20.
  • Kostprijs: 50 euro.

Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.