logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

FREDERIK LEROUX & NATHAN WOUTERS + UNFOLD – @ W-O-L-K-E

vrijdag, 13 maart, 2015 - 18:00
W-O-L-K-E
1000 Brussel
kultuurkaffee
02 629 23 29
cultuur@vub.ac.be
www.kultuurkaffee.be
Concert

FREDERIK LEROUX speelt zowel geïmproviseerde als gecomponeerde muziek voor banjo en ‘tape delay’. De banjo wordt bewust vanuit een intuïtieve hoek benaderd. Het ontbreken van formele kennis over het instrument werk bevrijdend. Hoewel steeds een gevoel van wereldvreemdheid om de hoek loert, wordt een scala van emoties behandeld. Introspectie, eenzaamheid en stilte zijn woorden die te binnen schieten. Frederik runt ook een eigen cd-r en tape label ‘Sill anders’, en was co-hoster van de intussen ter ziele gegane Karel Ball concert series in Brussel.

Contrabassist NATHAN WOUTERS groeide op in een muzikale familie. In 2004 won hij de eerste prijs in de ‘Music Live Competition’, georganiseerd door Jeugd en Muziek Vlaanderen. Vervolgens voltooide hij zijn klassieke opleiding en vervolmaakte hij zijn studies aan de jazzafdeling van het conservatorium van Antwerpen met Grootste Onderscheiding. Nathan Wouters werkte samen met diverse muzikanten waaronder Mark TurnerDave DouglasHilmar Jensson,Aki TakaseAlexi TuomarilaDré PallemaertsBert Joris en Erwin Vann en stond op de voornaamste binnen- en buitenlandse club- en festivalpodia.

Aan het einde van de jaren 1960 theoretiseerden wetenschappers over de mogelijkheid om geluid te herwinnen uit oude artefacten. Hoewel de‘archeoakoestiek’ in de daarop volgende jaren nooit vaste voet aan de grond kreeg, blijft het een aantrekkelijke gedachte om via objecten geluiden uit vroegere tijden te horen. Met ‘The Stratisonographic Experiment’ poogt UNFOLD – voor toekomstige archeologen - het concert dat deze avond plaatsvindt vast te leggen in de vorm van een vaas en dit door middel van 3D printing. Als een stuk geschiedenis wordt deze vaas een akoestische tijdscapsule van 13 maart 2015.

PRIJS: € 6 VVK. (EXCL. RESERVATIEKOSTEN) / € 10 AVONDKASSA | STUDENTENKORTING: €4 VVK. (EXCL RESERVATIEKOSTEN) / €6 AVONDKASSA