logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

FWO-infosessie

dinsdag, 8 december, 2015 - 10:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
Gebouw D
Promotiezaal D.2.01
infosessie

Op dinsdag 8 december 2015 wordt naar jaarlijkse gewoonte een FWO-infospecial georganiseerd. Hier ligt de nadruk op de aspirantmandaten (doctoraatsbeurzen) die het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek (FWO) in Vlaanderen beschikbaar stelt. Als gastspreker ontvangen we dr. Hans Willems, Directeur steun aan onderzoekers FWO-Vlaanderen.

Wat zijn beurzen/mandaten?

Een aspirant-beurs/mandaat wordt verleend aan jonge onderzoekers die een doctoraat op proefschrift voorbereiden aan een Vlaamse Universiteit. Het doctoraatsonderzoek dient fundamenteel van aard te zijn. Er is geen thematische afbakening. Het FWO hanteert een strikte bottom-upaanpak waarbij de onderzoeker zelf het thema van zijn onderzoek bepaalt. Elk jaar is er een instroom van 214 nieuwe aspiranten, die voor een periode van 2 x 2 jaar (na gunstige evaluatie) worden aangesteld.

Indienen

Een aspirantmandaat vraag je online bij het FWO aan. De uiterlijke indiendatum is 1 februari 2016 om 17u. Hou rekening met de aanmeldingsprocedure die minstens 48 uur bedraagt. Doe dus tijdig je aanvraag voor een login en paswoord zodat je de deadline niet mist!

Bezoek de website van het FWO voor meer info over de aspirantmandaten

Programma van de infosessie

8 december 2015 @ Campus Etterbeek, Promotiezaal Gebouw D (D.2.01)

 

10u15 Ontvangst en verwelkoming
10u30 Toelichting dr. Hans Willems, directeur steun aan onderzoekers FWO Vlaanderen
  • Het FWO in het algemeen
  • Het aspirantmandaat
  • De referentencommissie
11u45 Vragenronde (einde omstreeks 12u30)

 

Deelname aan de infosessie is gratis, maar je vooraf inschrijven verplicht. De inschrijvingsdeadline is dinsdag 1 december.

Schrijf je in via de VUB-R&D-website