logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

De geschiedenis van de euthanasie. Hoe het denken over euthanasie een plaats vond in het engagement van het Humanistisch Verbond en de Unie Vrijzinnige Verenigingen

dinsdag, 8 december, 2015 - 19:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
CAVA-leeszaal
0B033
Lezing

Sinds de uitbreiding van de euthanasiewetgeving in 2014 krijgt euthanasie nationaal en internationaal veel (media-)aandacht. Het debat focust doorgaans vanuit verschillende visies op de inhoud, de impact en de uitvoering ervan. Historisch onderzoek over euthanasie is echter uitzonderlijk. De masterproef Geschiedenis van Niels De Nutte ‘Denken over de dood: de keuze aan het einde. Euthanasie in Vlaanderen: het denken en het engagement. Een perspectief vanuit het Humanistisch Verbond en de Unie Vrijzinnige Verenigingen’ levert daarom een nieuwe, interessante - en soms verrassende – blik.

Niels De Nutte gaat nader in op de evolutie van de standpunten en het groeiende engagement bij het Humanistisch Verbond en de Unie Vrijzinnige Verenigingen van medio jaren 1970 tot 1995.

Het bijwonen van Niels' lezing is gratis, maar je op voorhand inschrijven is verplicht. Dat doe je via info@cavavub.be. Meer info via cavavub.be.