Had de eerste mens een naam? Jongeren laten denken omtrent evolutietheorie en creationisme

woensdag, 28 oktober, 2015 - 14:00
Faculteit: Interfaculty Department for Teacher Education
gebouw D
IDLO
idlo.nascholingen@vub.ac.be
IDLO-nascholing

Evolutietheorie of creationisme? Vaak confronteren leerlingen leerkrachten biologie en levensbeschouwelijke vakken met deze problematiek. Het is bijzonder moeilijk daar een correct, maar vooral gepast antwoord op te geven. Met het volledige lespakket “Had de eerste mens een naam” willen we leraren daarbij helpen. Het omvat een handboek, een dvd, een werkmap voor de leerlingen (vragen en antwoorden), een lesvoorbereiding voor de leraar, afgemeten voor één of twee lestijden (geschikt voor tweede en derde graad).

Tijdens de professionaliseringsactiviteit stellen we het pakket voor, tonen we de dvd, bespreken we de toepassingsmogelijkheden en houden we een discussieronde over de diverse werkvormen.

Het is mogelijk het lespakket ter plaatse aan te schaffen (€ 10).

PRAKTISCH

• Doelgroep: leraren levensbeschouwelijke vakken en biologie, iedereen wie evolutietheorie wil bespreken, niveau tweede en derde graad.
  • Maximum aantal deelnemers: 48.
  • Kostprijs: 50 euro.

NASCHOLER

Cornelis, Gustaaf, docent, IDLO en Centrum voor logica en wetenschapsfilosofie. Prof. Cornelis heeft reeds enkele wetenschapspopularizerende publicaties op zijn naam, waaronder “Tot waar gaat de hemel?” (over kosmologie versus scheppenigsverhalen) en “Had de eerste mens een naam?” (over ecolutietheorie versus cerationisme). Bij dit laatste boek heeft hij ism. RIBZ en VUB een educatief pakket gemaakt, nu met een dvd.

Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.