logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

“Hoe de palliatieve zorg verbeteren in Vlaanderen”

donderdag, 29 januari, 2015 - 09:00 to vrijdag, 30 januari, 2015 - 18:00
Koninklijke Vlaamse Schouwburg
Lakensestraat 146, 1000 Brussel
FLIECE

Het onderzoeksproject Flanders Study to Improve End-of-Life Care and Evaluation Tools (FLIECE) organiseert op 29 en 30 januari 2015 een tweedaags congres over palliatieve zorg.

Dit tweedaags congres “Hoe de palliatieve zorg verbeteren in Vlaanderen”, wil een handvat bieden om de palliatieve zorg in Vlaanderen optimaal te organiseren.

Het congres is opgedeeld in 2 dagen met elk hun eigen karakter en zal plaatsvinden in de Koninklijke Vlaamse Schouwburg te Brussel. De inschrijving voor elk van de twee dagen verloopt apart en wordt geopend in augustus.

  • Op donderdag 29 januari worden de meest recente bevindingen uit  wetenschappelijk onderzoek voorgesteld en reflecties daarop gegeven vanuit de praktijk.
  • Op vrijdag 30 januari worden op basis van onderzoek beleidsopportuniteiten tot verbetering van de zorg gepresenteerd en reageren vooraanstaande beleidsvertegenwoordigers daarop.

Het eerste deel richt zich tot een breed publiek van zorgverleners die met palliatieve zorg te maken krijgen (specialisten, verpleegkundigen, zorgkundigen, maatschappelijk werkers, psychologen, pastors, huisartsen) en andere professionals en leken met een interesse in palliatieve zorg. Het tweede deel op 30 januari richt zich tot een breed publiek van beleidsmakers die verantwoordelijk zijn voor aspecten van palliatieve zorg (o.a. politici, Federale en Vlaamse bevoegde instanties, mutualiteiten, bestuursleden van zorginstellingen, vertegenwoordigers van koepelorganisaties, beroepsverenigingen, werkgevers en werknemers verenigingen, beoordelingsorganen, verantwoordelijken onderwijs/opleiding) en professionals en leken met een interesse in palliatieve zorg beleid.

Wie het congres bijwoont, krijgt een aanwezigheidsattest. Er is ook accreditering voor artsen aangevraagd. Meer informatie kan u vinden op de website van end of life care research group van de VUB