Infosessie 'Redelijk Eigenzinnig. Nadenken over Mens en Maatschappij.'

redelijk.eigenzinnig@vub.ac.be
www.redelijkeigenzinnig.be
.infosessie

De VUB start dit academiejaar met het nieuwe, universiteitsbrede vak Redelijk Eigenzinnig. Nadenken over Mens en Maatschappij. Op dinsdag 29 september vindt er een infosessie plaats over het wat, waarom en hoe van dit opleidingsonderdeel.

Kritisch nadenken over actuele maatschappelijke thema’s, je eigen standpunt innemen en onderbouwen, actief deelnemen aan debatten en reflecteren met medestudenten uit uiteenlopende disciplines: door deel te nemen aan het vak Redelijk Eigenzinnig ga je actief aan de slag met de VUB-waarden van vrij onderzoek en vrije meningsuiting, sociale bewogenheid, kritische vorming en verantwoordelijkheid, wereldburgerschap, professionele competentie en duurzaamheid.

Op het programma voor '15-'16: eigenzinnige lezingen en participatieve debatten onder het overkoepelende thema duurzaamheid, op locatie in Brussel en gekoppeld aan studentikoze activiteiten.

Vooraanstaande wetenschappers en notoire sprekers, zoals Eric Corijn, Jean-Claude Burgelman, Philippe Huybrechts, Mark Elchardus en VUB-rector Paul De Knop, schetsen maatschappelijke uitdagingen op het vlak van wetenschap, klimaatverandering, werk en bewegen. Aan elke lezing is een debat gekoppeld, waarin je actief in gesprek gaat met experts en medestudenten. In groepswerk ga je verder aan de slag met de thema’s: je formuleert kritische vragen, werkt constructief samen en versterkt je inzicht in de standpunten van jezelf en anderen.

Interesse? Redelijk Eigenzinnig is een keuzevak voor 3 of 6 SP voor studenten vanaf de derde bachelor en/of met 120 behaalde studiepunten.

De infosessie gaat door op 29 september op campus Etterbeek, gebouw D, lokaal D.0.05.

Meer infomatie vind je nu al op redelijkeigenzinnig.be.