Introductiedagen Taal- en Letterkunde

Kostprijs?

• Gratis

Wat?

Tijdens deze tweedaagse introductie kom je te weten wat je van de opleiding kan verwachten. Naast proeflessen taalbeheersing, kom je ook te weten wat je leert in de lessen taalkunde (linguïstiek) en wat de studie van literatuur (letterkunde) inhoudt. Je krijgt ook de kans om je talenkeuze te toetsen. Weet je al zeker dat je Engels wil studeren, maar twijfel je bijvoorbeeld nog tussen Spaans of Italiaans? Schrijf je dan in voor de introductiedagen en kies voor Spaans en Italiaans. Aan de hand van enkele praktische workshops ontdek je hoeveel voorkennis er van je verwacht wordt, of de studie van taal en literatuur je ligt, wat de voordelen zijn van Taal- en Letterkunde studeren in een meertalige stad als Brussel, en wie je docenten en medestudenten zullen zijn.

Beleef de campus

Om je vertrouwd te maken met de VUB, zorgen we de eerste (halve) dag ook voor een tof avondprogramma in de stad en op de campus. Het studentenleven komt zo aan de start van je zomervakantie plots wel heel dichtbij. Om het verhaal compleet te maken, overnacht je in je tentje op de campus. Kwestie van je zomer meteen goed in te zetten. Deze avond breng je door met andere studenten in spe die zich aangemeld hebben voor “Beleef de Campus”.

Op het programma:

- Barbecue (van 19u-21u)

- Initiatiecantus (van 21u-22u30)

- Eindejaars TD (van 22u30 tot je gaat slapen in je tentje)

• Inschrijven is verplicht en kan tot en met woensdag 25 juni 2015.
  • Duid aan welke twee talen je wil uitproberen: Duits, Engels, Frans, Italiaans, Nederlands of Spaans
  • De Introductiedagen zijn gratis. Breng wel een tent, slaapmatje en –zak mee.
  • De Introductiedagen zijn van dinsdagnamiddag 30 juni tot en met woensdag 1 juli op campus Etterbeek.

Meer info?

Na je inschrijving krijg je een bevestigingsmail. Waar je je precies moet aanmelden of hoe het programma er concreet zal uitzien, krijg je nog te horen in de week voor de cursus. Hou hiervoor dus zeker je mailbox in de gaten! Ook komt deze informatie, wanneer bekend, op deze pagina te staan.

Voor meer info kan je steeds terecht bij de opleiding via mail (jill.surmont@vub.ac.be) of op de website van de vakgroep Taal- en Letterkunde .

Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.