Klaar voor een avond vol liefde, passie en tragiek?

woensdag, 11 maart, 2015 - 20:00
Bozar
Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel
Concert

Romeo en Juliette van Berlioz, korting voor VUB-alumni“Het was alsof een ijzeren vuist mijn hart omklemde en ik wist: Ah! Ik ben verloren”. Die overweldigende emotie beleefde Berlioz toen hij Romeo en Julia voor het eerst opgevoerd zag in 1827. Een decennium later herschiep hij ze in een eigen ‘Roméo & Juliette’. Is hij erin gelukt? Maak het voor jezelf uit tijdens het Klarafestival op in Bozar op woensdag 11 maart. Als VUB-alumnus heb je alvast een streepje voor: een entreeticket kost je maar 10 euro.

Een eeuwig eigentijdse klassieker
Mogen we een beetje spelbreker spelen? We laten je niet in spanning: de interpretatie van Berlioz’ meesterwerk door dirigent François-Xavier Roth is adembenemend. Alle verlangen, alle virtuositeit en alle vocale hoogstandjes die Berlioz in zijn muziek stak, haalt hij naar boven - waarop  hij er nog een schepje bovenop doet en het orkest Les Siècles doet zinderen zoals alleen Fransen dat kunnen met Franse composities. Mezzosopraan Isabelle Druet, tenor Jean-François Borras en bas Jérôme Varnier blijven niet achter, en vertolken het beroemde liefdesdrama met alle vuur en passie die het vereist. Of je een memorabele avond tegemoet gaat? Wat had je gedacht?

Geen tickets meer te verkrijgen via deze weg

Het aantal plaatsen was beperkt en ondertussen zijn er geen tickets meer te verkrijgen aan korting tarief voor alumni.

Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.