Lancering Technopolitics: nieuw forum voor aanpassen wetgeving aan nieuwe technologische evoluties

woensdag, 11 februari, 2015 - 18:30
QA
Initiatief Els Ampe
Première

Technopolitics aan de VUB

Uber, de Google self-driving car, 4G... Het aantal nieuwe technologische toepassingen  neemt razend snel toe, maar de politieke wereld en het beleid volgen niet altijd.

Met Technopolitics – een initiatief van de Brusselse politica en VUB-alumni in samenwerking van Vrije Universiteit Brussel, iMinds, het Willemsfonds – wordt een nieuw forum gecreëerd om de bewustwording te vergroten die nodig is om nieuwe technologieën wettelijk te laten functioneren.

Topsprekers voor de eerste editie

De eerste editie van Technopolitics vindt plaats op woensdag 11 februari 2015 om 18u30 in Aula QA, met drie topsprekers:

• Bart Becks: nadat hij CEO was van Belgacom Skynet heeft Bart Becks zich ontpopt tot een echte internetondernemer die betrokken was bij de opstartfase van Netlog, Storify en Zamante. Start-ups begeleiden is zijn passie. Naast zijn diploma handelsingenieur behaalde Bart Becks onder meer een MBA.
  • Filip Nuytemans: na een gevarieerde buitenlandse carrière keerde Filip Nuytemans terug naar België om er als Operations Manager het mobiliteitsconcept van Uber uit de grond te stampen. Hij studeerde bio-ingenieurswetenschappen en rondde daarna nog verschillende managementsopleidingen af.
  • Thierry Geerts: voor hij in 2011 werd benoemd tot directeur van Google België was Thierry Geerts bij Corelio verantwoordelijk voor innovatie, overnames en partnerships. Tegenwoordig is hij groot pleitbezorger van de Google self-driving car.

De presentaties verlopen in het Engels. Rector Paul De Knop neemt de inleiding voor zijn rekening, initiatiefneemster Els Ampe het slotwoord. Aansluitend is er een networkingreceptie in de Nelson Mandela.

De toegang is gratis, maar om praktische redenen moet u zich wel vooraf inschrijven