LVSV & CDS: Welke Kerk in de 21ste eeuw? Met Mgr. André Léonard

woensdag, 6 mei, 2015 - 20:00
Lezing + receptie

Het moet wellicht een unicum zijn in de geschiedenis van de Vrije Universiteit Brussel: een officieel bezoek van een Belgische kerkvorst. Dat de huidige aartsbisschop van Mechelen-Brussel weinig uitdagingen uit de weg gaat, was al langer duidelijk. Precies op zijn 75ste verjaardag, de leeftijd waarop van aartsbisschoppen wordt verwacht dat ze hun ontslag aanbieden bij de paus, komt Monseigneur André Léonard de Brusselse studenten toespreken.

Het Liberaal Vlaams Studentenverbond (LVSV) en de Christendemocratische Studenten (CDS) nodigden de aartsbisschop uit voor wat wellicht één van zijn laatste publieke optredens wordt als kerkvorst van ons land. Monseigneur Léonard zal niet alleen terugblikken op de voorbije, soms woelige jaren van zijn ambtsperiode, maar ook (en vooral) vooruit kijken: welke rol is er in de 21ste eeuw weggelegd voor de Rooms-katholieke Kerk? De weg naar secularisering van het traditioneel christelijke Europa werd al vele decennia geleden ingezet, en bovendien worden de westerse samenlevingen, onder invloed van de migratiestromen, steeds multireligieuzer.

De lezing zal doorgaan om 20u in aula Q.A. Nadien volgt een gratis vat in De Confrater.

Toegang is gratis. Iedereen is van harte welkom, maar spandoeken en/of vlaggen worden niet toegelaten.