LVSV & PP Jeunes: Over particuliere taxi-initiatieven in Brussel - Olivier Delens (Djump) vs. Sam Bouchal (FNEIT)

dinsdag, 28 april, 2015 - 20:00
Debat met aansluitende receptie

Het Brusselse taxidebat woedt volop. In februari startte minister van Mobiliteit Pascal Smet onderhandelingen op om een wettelijk kader rond ridesharing tot stand te brengen. Particuliere taxibedrijven als Uber en Djump verwelkomden de plannen. De reguliere taxisector was er niet over te spreken, en dreigt met acties.

Is er een toekomst voor particuliere initiatieven in de taxisector? En anderzijds: is er voor de strikt gereguleerde taxi-industrie nog een toekomst? Is er sprake van concurrentievervalsing, en vormt dat een probleem?

Het Liberaal Vlaams Studentenverbond en de Parti Populaire Jeunes nodigden twee belangrijke spelers uit in het debat. De jonge ondernemer en Solvay-alumnus Olivier Delens is de oprichter van Djump. Sam Bouchal vertegenwoordigt de Fédération nationale des exploitants indépendants de taxis (kortweg FNEIT), een vereniging van zelfstandige taxichauffeurs.

Het debat zal op 28 april plaatsvinden om 20u in aula D0.07. Toegang is gratis.