logo

U bent hier

Foutmelding

Warning: igbinary_unserialize_object_properties: unknown key type '74', position 1049094 in _dmemcache_get_pieces() (line 340 of /var/www/local/vub/app/releases/24/www/sites/all/modules/contrib/memcache/dmemcache.inc).

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Mind the GAP#1 met Marieke van den Brink: gender in selectie- en benoemingsprocessen

maandag, 9 februari, 2015 - 12:00 to maandag, 9 februari, 2015 - 14:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
Faculteit: Genderactieplan
U-Residence
Groene zaal
Stuurgroep Genderactieplan (GAP)
02/629 11 30
Lisa.Wouters@vub.ac.be
https://www.vub.be/over/genderactieplan
lunchlezing

Marieke van den BrinkHet onderzoek van dr. Marieke van den Brink (Radboud Universiteit Nijmegen) naar benoemingsprocedures in Nederland maakt duidelijk dat een aantal van de veelgehoorde verklaringen voor het geringe percentage vrouwen in de academische wereld niet meer is dan gehele of gedeeltelijke mythen. Ook toont het aan dat er bepaalde veronderstellingen bestaan over het verloop van benoemingsprocedures, die in de praktijk niet houdbaar blijken. Meer inzicht in de processen die zich daarbij afspelen, dient uiteindelijk te leiden tot praktische maatregelen zoals het vergroten van de transparantie van (hoogleraar)benoemingen en het professionaliseren van de benoemingsprocedures.

Dr. Marieke van den Brink is de auteur van 'Hoogleraarbenoemingen in Nederland (M/V). Mythen, feiten en aanbevelingen'. Deze publicatie is gebaseerd op het onderzoeksrapport ‘Gender & Excellence’ (2006) en haar proefschrift 'Behind the Scenes of Science, a gender research on professorial recruitment and selection' (2010). Meer over de spreker: http://www.ru.nl/bedrijfskunde/koppeling/brink_m_c_l_van_den/

De toegang en broodjeslunch zijn gratis. Schrijf je snel in via deze link of mail.