Morele begeleiding van gedetineerden

upv@vub.ac.be
wwww.upv.vub.ac.be
morele begeleiding

Sinds 1964 gaan moreel consulenten dagelijks naar alle Belgische gevangenissen om morele bijstand te verlenen aan gedetineerden en geïnterneerden.

De Stichting voor Morele Bijstand aan Gevangenen (SMBG) en de Franstalige vleugel (FAMD), is één van de laatste tweetalige stichtingen in ons land.

Naast individuele morele bijstand organiseert de SMBG ook geregeld waardenstimulerende activiteiten in de gevangenissen. Bovendien zijn de psychosociale diensten, de dienst Animatie en Vorming actief in de 3 gevangenissen van het Brussels Hoofdstedelijk gewest.

Een blik achter de muren leert ons dat de dagelijkse realiteit in de gevangenissen niet altijd is zoals die in de buitenwereld wordt voorgesteld.

• Lid UPV: 7 euro
  • Lid VKP VUB-EhB-UZ: 1 euro
  • Studenten (alle) en personeel Vrije Universiteit Brussel: 1 euro op vertoon van studenten- of personeelskaart
  • Alumni VUB: 1 euro op vertoon van alumnipas