logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Nacht van de Vrijdenker

vrijdag, 4 december, 2015 - 20:00
Cultureel Centrum Zebrastraat
Zebrastraat Gent
Festival

Op vrijdag 4 december vindt in Gent de Nacht van de Vrijdenker plaats. Dit is een filosofisch festival dat nationale en internationale topdenkers samenbrengt rond vragen die ertoe doen.

Als ideeënfestival biedt de Nacht van de Vrijdenker een forum voor uitdagende, taboedoorbrekende ideeën die een andere kijk bieden op hedendaagse kwesties en je de wereld in een ander licht laten zien. Meer dan twintig filosofen, wetenschappers en opiniemakers gaan in op belangrijke maatschappelijke, wetenschappelijke en filosofische uitdagingen. 

Naast de VUB-proffen Michel Maus en Eric Corijn, staan er op de sprekerslijst ook namen als Markus Gabriel, Chantal Mouffe, Paul Cliteur, Dirk Verhofstadt, Stefan Hertmans, Coen Simon, Montasser AlDe’emeh, Maarten Boudry, Michel Maus, Bea Cantillon, Bleri Lleshi, Frederik Anseel, Ignaas Devisch, Jean-Jacques Cassiman, Katrien Devolder, Sigrid Sterckx, Tim de Mey.

Michel Maus en Eric Corijn nemen deel aan het panelgesprek ‘Technocraten doen het beter?’

Maus lanceerde het idee om een technocratische partij op te richten. Geen ruziënde politici meer, maar rationele en vakbekwame experten. Op de Nacht van de Vrijdenker brengen we een eigen panel van technocraten samen en laten ze in gesprek gaan over de vraag of dit idee wel zou werken, en hoe zij het dan zouden aanpakken. Met welke ideeën zou ons panel de uitdagingen voor onze samenleving te lijf gaan? Michel Maus, Eric Corijn, Bea Cantillon, Bleri Lleshi en Frederik Anseel gaan in gesprek. Moderator van dienst is Gie Goris.

Meer info en tickets bekom je via de website van van het ideeënfestival.

Bijlage: 
PDF icon affiche.pdf