logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Ontmoetingsmoment Onderzoekende School

woensdag, 3 juni, 2015 - 13:00 to woensdag, 3 juni, 2015 - 17:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
Faculteit: Interfaculty Department for Teacher Education
D
D2.01
Brussels Expertisenetwerk Onderwijs en IDLO
02 629 20 63
idlo.nascholingen@vub.ac.be
https://www.vub.be/werken-studeren/idlo-nascholingen
Ontmoeting

Het tweede schooljaar 'Onderzoekende school?!' loopt op het einde. Zestien scholen waren dit jaar bereid om zich tijdens het schooljaar 2014-2015 samen met de lerarenopleidingen VUB, EHB, COOVI, PXL, Odissee aan de slag te gaan als Onderzoekende School?!. Zij engageerden zich om een nieuwe visie te ontwikkelen over professionaliseren en het onderzoeken in de onderwijspraktijk.

Elke school - leraar, student en leerling - heeft sindsdien een lange (onder)zoekende weg afgelegd. Nu maken we tijd vrij om terug te kijken naar afgelopen schooljaar en onze kennis, onderzoeksresultaten en ervaringen te delen met de rest van de wereld. 

Op woensdagnamiddag 3 juni 2015 delen zes scholen die de samenwerking aangingen met de VUB, Ehb en COOVI hun resultaten. 

Programma

Een ontmoetingsmoment voor alle geïnteresseerden met of zonder voorkennis rond de Onderzoekende school?!. Een korte en krachtige voorstelling van het project zal worden afgewisseld met praktijkervaringen van directies, leerkrachten, lerarenopleiders en studenten. Tijdens deze voorstellingen is er ruimte voor uitwisseling zodat scholen en leraren van elkaar kunnen leren. Samen blikken we vooruit naar de toekomst. 

Praktisch

Ben je er graag bij? Schrijf je dan in voor 22 mei.

Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.