Oudere gedetineerden (65+) in onze gevangenissen

upv@vub.ac.be
www.upv.vub.ac.be
oudere gedetineerden
Net als in de meeste andere Europese landen, lijkt het aantal oudere gedetineerden ook in Belgiƫ toe te nemen.

Maar wat weten we tot nu toe over personen die zich op latere leeftijd achter onze tralies bevinden? Welke kenmerken vertonen zij? Welke gevolgen brengt de detentie met zich mee voor deze groep? Welke belangstelling is er voor deze problematiek?

Dit zijn slechts enkele van de vragen die aanleiding hebben gegeven tot nader onderzoek naar deze materie.

Diete Humblet heeft een bijzondere affiniteit met dit onderwerp en voert momenteel onderzoek naar oudere gedetineerden in Belgische gevangenissen.

• Lid UPV: 7 euro
  • Lid VKP VUB-EhB-UZ: 1 euro
  • Studenten (alle) en personeel Vrije Universiteit Brussel: 1 euro op vertoon van studenten- of personeelskaart
  • Alumni VUB: 1 euro op vertoon van alumnipas Anderen: 8,5 euro