Robocup Junior VII

www.robocupjunior.be
Robocup Junior - STEM-event

logo RCJ

Op zaterdag 9 mei organiseert de Vrije Universiteit Brussel de 7de editie van de Robocup Junior. RoboCup Junior is een jaarlijkse robotwedstrijd voor jongeren van 8 tot 18 jaar. De zevende editie vindt, in samenwerking met de provincie Antwerpen en verschillende Vlaamse hogescholen en universiteiten, plaats in het Provinciaal Vormingscentrum te Malle.

Samen met hun coaches ontdekken de deelnemers alles over robotica, leren ze programmeren en gaan ze aan de slag met motoren en sensoren. De beste teams mogen op exclusieve date met ASIMO, de modernste humanoïde robot ter wereld.

RoboCup Junior wil als STEM-project jonge mensen motiveren om te kiezen voor exacte wetenschappen, technologie, het ingenieursvak en wiskunde. Na een eerste succesvolle editie in 2009 groeide RoboCup Junior uit tot de grootste robotwedstrijd in Vlaanderen. 100 teams, in totaal meer dan 500 jongeren, schreven zich in voor deze editie.