logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Science Bar: Sport als levenskunst

dinsdag, 10 maart, 2015 - 19:00 to dinsdag, 10 maart, 2015 - 20:30
Rits Café
Antoine Dansaertstraat 70 - Brussel
Cel Wetenschapscommunicatie
Science Bar

Science BarWanneer sporten verder gaat dan een hobby en een sporter topsportniveau behaalt zonder daar per se zijn of haar brood mee te verdienen, dan wordt sport misschien wel beleefd als een levenskunst!

VUB-professoren Marc Van den Bossche en Romain Meeusen praten over de meerwaarde en gevaren van topsport. We nodigen ook ultraloopster Léonie van den Haak uit, zij vertelt over de invloed van de duursport op haar leven.

Sprekers

  • Marc Van den Bossche, hoofddocent wijsbegeerte VUB. Auteur van ‘Wielrennen’ en ‘Sport als levenskunst’. Gespecialiseerd in de filosofie van de lijfelijkheid en zelf ook duurloper en wielrenner.
  • Romain Meeusen, professor sportfysiologie VUB en hoofd BLITS (Brussels Labo voor Inspanning en Topsport). Auteur van verschillende internationale wetenschappelijke artikels rond duursporten, blessurepreventie en neurofysiologie van sport.
  • Léonie van den Haak, ultraloopster en blogster. 1e plaats op verschillende ultraloopwedstrijden (100km Amsterdam, 6u Haarlemmermeer, 12u Maasmechelen en 24u Berlijn, 2014) en 2e plaats Spartathlon 2012 (246km) in 28:42:36.
  • Joeri Van den Brande (inleiding-moderator)

In samenwerking met Stuvo