Symposium: Electric transportation, advanced storage and smart management

dinsdag, 8 december, 2015 - 18:00
Faculteit: Ingenieurswetenschappen
Aula Q
Qa
PK en VIrBr
Symposium en debat

De wereld van elektrische voertuigen, energieopslag en elektriciteitsgridmanagement evolueert constant. Daarbij grepen er de laatste tien jaar, aangaande deze wereld, ingrijpende veranderingen plaats in ons dagelijkse leven. En is het dan ook overbodig te zeggen dat er ons nog heel wat te wachten staat. Tijdens dit symposium gaan we dieper in op de elektrischevervoers-, energieopslag- en gridmanagementtechnologieën die ons privé- en professioneel leven in de toekomst mee zullen vormgeven.

De Polytechnische Kring en Vereniging van Ingenieurs uit de VUB (VIrBr) nodigen allen uit voor een symposium over deze technologieën op dinsdag 8 december.

De presentaties van onze keynotesprekers worden gevolgd door een interactief debat. Hierin kan het publiek haar vragen afvuren op het expertenpanel. Nadien kan de discussie worden voortgezet bij een glaasje op de receptie. Deze wordt aangeboden door onze sponsor, Altran.

We ontvangen je graag om 18h00. Het symposium start om 18h30.

Keynotesprekers

• Christophe Béesau, Partner, Practice Leader "Modeling & Simulation", Altran,
    Solar Impulse, the challenge of flying around the world on solar energy
  • Aldo Peeters, Grontmij/Sweco,
    Energy storage from the perspective of the electrical grid
  • Prof. Thierry Coosemans & Prof. Noshin Omar, MOBI, VUB
    Electric vehicles: transport of the future?
    Energy storage technologies for electric vehicles

Gevolgd door een interactief debat gemodereerd door Prof. Joeri Van Mierlo.

De presentaties en het debat vinden plaats in het Engels.

Registratie

Registratie is verplicht. Doe dit aan de hand van een e-mail naar event@virbr.be.

Toegang is gratis voor VUB-studenten en -alumni en leden van VIrBr/OSB/KVIV/VIK/ie-net.

Voor alle anderen bedraagt de deelnameprijs 10 euro. Schrijf deze over naar de VIrBr-rekening: BE24 0010 9651 1238. Vermeldt "Symposium + naam deelnemers"

Meer info via deze Facebookpagina