Een taalleraar in elke leraar? Een ontdekkingstocht naar de eigen taalcompetenties.

woensdag, 28 januari, 2015 - 14:00
Faculteit: Interfaculty Department for Teacher Education
IDLO en BEO
idlo.nascholingen@vub.ac.be
IDLO nascholing

Elke leraar is een taalleraar. Een uitspraak waarbij bijna elke poging om het talenbeleid in de klaspraktijk te verankeren begint. Als leraar word je geconfronteerd met leerlingen die schoolse taalvaardigheid op diverse niveaus beheersen. Talenbeleid in de klas begint met een bewustzijn van de eigen taalcompetenties. In deze sessie staat zelfreflectie met betrekking tot de eigen taalcompetenties centraal. Inzichten toetsen we aan onderzoeksresultaten en expertise uit het werkveld en koppelen we aan acties om de eigen lespraktijk aan het leraar-zijn talig te versterken.

• nascholer verbonden aan het Brussels Expertisenetwerk Onderwijs (BEO)
  • max. # personen: 15
  • doelgroep: leraren secundair onderwijs en lerarenopleiders
  • kostprijs: 50 euro
Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.

Contact Nascholingen

Voor administratieve en praktische vragen rond nascholingen en studiedag ingericht door IDLO kan je terecht bij
mevrouw Nicole Van Sebroeck
Lok. 3B202