Technologische (r)evolutie: een antwoord op de uitdagingen

donderdag, 26 maart, 2015 - 14:00
Gebouw Karel Van Miert , zaal Van Gogh
Pleinlaan 2, 1050 Brussel
upv
upv@vub.ac.be
www.upv.vub.ac.be

technologische revolutie

De uitdagingen van de 21e eeuw zijn enorm. Stijgende kosten van gezondheidszorg en vergrijzing, duurzame energie, mobiliteit, water en voedsel produceren voor 9 miljard mensen in 2050 en behouden van welvaart in een wereld waarin het economisch zwaartepunt verschuift naar het Oosten. Tegelijk zien we een ware explosie aan nieuwe technologieën waarbij de vooruitgang vooral komt uit het samensmelten van ICT met energie-, bio- en nanotechnologie.

Hoe evolueren die technologieën enhoe kunnen ze bijdragen aan de grote maatschappelijke uitdagingen? Kunnen wij op tegen het Oosters ‘geweld’? Wat is de rol van ethiek en sociale wetenschappen in deze? Zijn onze universiteiten daar klaar voor?

We zoeken enkele antwoorden.

• Lid UPV: 7 euro
  • Lid VKP VUB-EhB-UZ: 1 euro
  • Studenten (alle) en personeel Vrije Universiteit Brussel: 1 euro op vertoon van studenten- of personeelskaart
  • Alumni VUB: 1 euro op vertoon van alumnipas